B-tytöt mitalipeleihin

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, urheilee ja ulkoilma

Janan B-tyttöjen Superpesisjoukkue passitti oman lohkonsa voittaneen Lapuan Virkiän talvilomille suoraan kahdessa ottelussa, kun Virkiä kaatui maanantaina Kansanpuiston montussa tyrmäävästi 2-0(3-1,3-1). Janan jäätävän kova ulkopeli ja tarvittavat onnistumiset sisällä siivittivät tytöt historiallisesti pelaamaan SM-mitaleista ja Suomen neljän kovimman B-tyttöjoukkueen sakkiin. Ensimmäisellä jaksolla Janan kaksi ensimmäsitä juoksua löi kolmosvahtina pelannut Ellamaria Hutri juoksuttamalla ensin kotipesään Minna Pirisen ja sitten Anna Ala-Kauhaluoman. Kolmannen juoksun niittasi Sohvi Korhonen ja toi mahtavia vaihtolyöntejä läpi ottelun esittänyt Anni Heikkilä. Lapua sai ensimmäisen juoksunsa vasta viimeisen tasoittavalla ja se jäi jakson ainokaiseksi Virkiällä.

Toisella jaksolla juoksujen lyömisen aloitti Lapua, kun se pääsi johtoon toisessa vuorossa. Janan paras sisävuoro osui kolmannen tasoittavalle, kun ensin Sohvi Korhonen kotiutti siskonsa Sennin, sitten Riina Kanerva karkasi harhaheiton turvin ja lopuksi Fanni Kanerva onnistui Emma Heikkilän juostessa kotiin. Lapua ei onnistunut lisäämään juoksutiliään tilanteesta huolimatta viimeisessä sisävuorossaan ja huikea kotiyleisö (335kpl!!!) sai juhlia omiensa voittoa. Jana voitti kolmostilanteet 20-10. Janan parhaana palkittiin koppari Anna Ala-Kauhaluoma ja kakkosella ansaitusti Ellamaria Hutri. Jana jatkaa pelejään parin viikon päästä. Vastustaja selviää ensi viikon maanantaina, kun Pori ja Kempele pelaavat kolmannen ottelunsa.

Kuva: Ellamaria Hutri onnistui tärkeässä paikassa, ja huudatti runsaslukuista kotiyleisöä ensimmäisellä jaksolla kahdesti.

Kuva: Marko Jansson

Teksti: Hannaleena Vainio


« Takaisin

©2019 Janakkalan Jana ry Pesäpallo