Janan B-tytöt varmistivat paikan ylempään jatkosarjaan

Janan supertytöt taistelivat hienon voiton helsingin Roihusta maanantaina kalseassa säässä Kansanpuiston montussa. Kotiutuslyöntikilpailun jälkeen ottelu päättyi emännille 2-1k(2-6,2-1,0-0,1-0). Ottelu alkoi tytöiltä todella tahmeasti. Ensimmäisellä jaksolla Janalla tökki sekä ulko-,että sisäpeli. Ulkona tytöillä poltteli harmittavan paljon pallo näpeissä ja räpylässä ja kentällä nähtiin joukkueelle epätavallisen paljon harhaheittoja. Sisäpelissä varsinkin vaihtolyönnit olivat epäonnisia ja näpyt jäivät usein etulaittomiksi ja vaikeuttivat siten jatkosuorituksia. Ensimmäisen jakson ainoa valopilkku oli kovalyöntisen Kaisa Kuittisen takakentän puhkaisu, josta Jana sai kaksi juoksua, kun kotiin kipittivät sekä Riina Kanerva, että Senni Korhonen.

Toiselle jaksolle pelinjohto Ojala-Järvinen sekoittivat pakkaa rajusti ja se kannatti. Joukkue saapui kopista erilaisella ilmeellä ja aina vahva ulkopeli palasi uomiinsa. Anna Ala-Kauhaluoma kotiutti Anni Heikkilän ja kun Kake onnistui vielä kertaalleen ja juoksutti Annin kotipesään Janalla oli tarvittavat juoksut jaksovoittoon.

Superissa kumpikaan joukkue ei onnistunut juoksun teossa ja siirryttiin kotiutuslyöntikisaan, Jana tylsytti kaikki helsinkiläisten yritykset ja sankarinviitan harteilleen sai Fanni Kanerva, kun hän viimeisenä lyöjänä onnistui kotiuttamaan Roihun ulkokentän hienoisella avustuksella jokeri Emmi-Sofia Satokankaan ja Kansanpuiston 175 katsojaa sai riemuita ottelun voitosta.

-Oltiin ensimmäisellä jaksolla huonoja niin räpylässä, kuin mailassakin. Toiselle jaksolle muutettiin sisäpelijärjestystä ja pikkuisen ulkopelijärjestystä. Ei siksi, että joku olisi ollut mitenkään huono, vaan siksi, että saatiin herätettyä joukkuetta ja se onnistui, Toni Ojala sano pelin jälkeen. -Me annoimme Roihulle viisi lahjaa ensimmäisellä jaksolla vähän niin kuin aatonaattona, mutta me saimme heiltä lahjan jouluaattona, eli kotiutuslyöntikilpailussa, Toni jutteli. -Toivottavasti se meidän kauden huonoin peli oli nyt tässä. Meillä pelaa tuolla Superissa ja Ykköspesiksessä pelaavia tyttöjä, mutta tänään kentän paras oli 15-vuotias Emma Heikkilä.  

Isoista loukkaantumisista kärsinyt Emma on kuntoutunut selkäongelmista hyvin ja peli on alkanut kulkemaan nuorella neidillä erinomaisesti. Emman tavoitteet ovat jatkossakin päästä pelaamaan Ykköspesiksen ja B:n Superin pelejä. -Siparin paikka tuntuu näissä kovissa peleissä omimmalta, Emma kertoi. Ja sen kyllä huomasi maanantaina. Pieni ja pippurinen Emma oli kuin muuri omalla paikallaan ja poltteli monta etenijää pesille. -Kohti mitaleita mennään, Emma huikkasi vielä ennen koppiin siirtymistä.

Ottelun voitolla Jana varmasti paikan ylemmänsarjan jatkopeleihin. Viimeinen runkosarjan ottelu pelataan ensi maanantaina montussa, kun vastaan asettuu Tahko Hyvinkäältä klo 18.


« Takaisin

©2019 Janakkalan Jana ry Pesäpallo