Janan naisille voitto Stadilaisista.

Naisten Ykköspesisjoukkue katkaisi kahden ottelun tappioputken keskiviikkona Kansiksen montussa, kun vastaan asettunut Roihu helsingistä kaatui supervuoroparin jälkeen 2-1(2-0,1-5,1-0). Janan ensimmäinen juoksu syntyi toisen vuoroparin alussa, kun Fanni Kanerva löi kotiin Sanna Aholan. Kotijoukkue nollasi vieraat ulkona ja kun Stiina Parantainen joukkueensa viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillä kotiutti Iida Järvisen oli jaksovoitto valmis.

Toiselle jaksolle Roihu tuli vahvasti ja nakutti tasaisesti juoksuja Janan ulkokentästä. Janan ainokaisen toiselle jaksolle tekaisi sama kaksikko, kun ottelun ensimmäisen juoksun, eli Fanni ja Vissy.

Supervuoroparissa Jana nollasi vieraiden yritykset ja onnistui itse järjestelemään tilanteen. Ottelun voittojuoksun toi Ykköspesis debytantti Emmi- Sofia Satokangas harhaheitolla.

-Ei harmita yhtään pistemenetys. Tuntuu ihan neljän pisteen voitolta, myhäili Toni Ojala pelin jälkeen. -Roihua vastaan on aina hankala pelata. Olimme ensimmäisellä jaksolla hyviä sekä sisällä että ulkona. Toisella jaksolla vastustaja löi hyvin ja heidän etukenttänsä Liinu Turpelan johdolla oli hyvä ja me emme saaneet luotua tilanteita, Ojala sanoi. -Sanna Aholalle täytyy nostaa hattua. Erinomainen peli sekä sisällä, että ulkona. Jokeriosastomme toi kaivattuja jalkoja kentälle. Emmi-Sofian ensimmäinen Ykköspesispeli ja tuollaisia otteita, Ojala kehui. Janan ykkösenä palkittiin pirteästi pelannut ilopilleri Sanna Ahola ja kakkosella 6/7 kärkilyönneissä onnistunut Emmi-Sofia Satokangas. Ojalalla ja kumppaneilla on hyvä tilanne. Nuoret debyyttinsä joukkueessa pelaavat vastaavat huutoon ja onnistuvat kaikki vuoron perään.

Edustus matkaa lauantaina Nurmoon, joka on hävinnyt kolme ensimmäistä peliään.

Teksti: Hannaleena Vainio

Kuva: Marko Jansson


« Takaisin

©2019 Janakkalan Jana ry Pesäpallo