B-tytöille tärkeä voitti Haminasta aurinkoisessa Kansanpuistossa

 

Janan Supertytöt pelasivat maanantaina tärkeän ottelun 161 katsojan edessä helteisissä olosuhteissa Kansiksen montussa. Ottelu päättyi Janalle lopulta lukemin 2-0(4-3,6-0). Hamina pääsi ensimmäisellä jaksolla jo kolmen juoksun etumatkalle, mutta Jana ei siitä lannistunut vaan kipusi väkisin tasoihin ja lopulta ohi. Toisella jaksolla Janan tyttöjen ulkopeli tiivistyi entisestään ja pallo liikkui tuulennopeudella polttaen haminalaiset pesille tehokkaasti. Jana voitti kolmostilanteet peräti 19-5. Sisäpelillisesti ratkaisevan iskun antoi ensimmäisen kunnarinsa Janan paidassa kiertänyt kolmosvahti Ellamaria Hutri(1+2/2). Eemu huudatti kotiyleisöä ja sai aikaan ketjureaktion omassa joukkueessaan, kun onnistumisia alkoi tulla liukuhihnalta.

-Tämä oli koko joukkueen voitto, sanoi tyytyväinen Toni Ojala pelin jälkeen. -Hamina on tämän lohkon yksi kovimmista vastustajista. Kun Hamina pääsi kolmen juoksun johtoon ja me siitä selvisimme, se kertoo, että me olemme oikealla tiellä, Ojala sanoi. -Toisella jaksolla Fannin tolpat ja ulkokentän liike johti siihen, että haminalaiset paloivat ykköselle tai viimeistään kakkoselle. Kaikki kunnia likoille tästä tuloksesta, Toni Ojala jatkoi. -Hyvä joukkue tarvitsee hyvät jokerit, tänään meillä sellaiset oli.

Jana matkustaa torstaina helsinkiin Roihun vieraaksi. Ensi viikon maanantaina montussa pelataan taas Superia, kun Jana saa vastaansa Kuusankosken Puhdin. Peli alkaa klo 18. -En oikein tiedä Puhdista mitään täälä hetkellä, että minkälainen joukkue sieltä tulee vastaan. Me lähdemme peliin nöyränä, mutta emme nöyristele, Ojala sanoi.

Janan ykkönen oli Ellamaria Hutri. Kakkospalkinnon sai jokerina erinomaisesti onnistunut Emma Heikkilä(0/1). Janan pistetyttöjä olivat myös Riina Kanerva(1/1), Anni Heikkilä(1/0), Fanni Kanerva(1/0), Anna Ala-Kauhaluoma(1/1), Iida Järvinen(0/1), Kaisa Kuittinen(1/0), Senni Korhonen(1/1) sekä Minna Pirinen(1/3).

Jana muisti viikonloppuna Superpesiksessä Manse PP:n riveissä onnistuneita Senni Korhosta ja Anna Ala-Kauhaluomaa kukkasin ennen ottelun alkua.

Teksti: Hannaleena Vainio

Kuvat: Marko Jansson


« Takaisin

©2019 Janakkalan Jana ry Pesäpallo