Kovat olivat kovia Jyväskylässä

Janakkalan Janan naisten ykköspesisjoukkue jatkoi hallipelejään lauantaina Jyväskylässä naisten halli-SM alkuturnauksessa. Ainoana Ykköspesisjoukkueena turnaukseen osallistunut Jana haastoi Jyväskylän Kirittäret sekä Lappeenrannan Pesä-Ysit.

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Superpesiksen kestomenestyjä Kirittäret. Ottelun ensimmäinen jakso oli tiukka. Janalla oli vaikeuksia päästä kentälle läpi ottelun. Muutama kolmostilanne kuitenkin saatiin mutta ei juoksuja. Kirittärillä sen sijaan oli paikkoja enemmän mutta Janalla ulkopeli kesti upeasti. Ensimmäinen jakso siis 0-0.

Toisella jaksolla Kirittäret aloitti juoksujen teon heti ensimmäisessä sisävuorossa, kun Saana Sumen puhkaisi takakentän kahden juoksun arvoisesti. Kolmannen juoksun esti Ellinoora Ojala kovalla heitolla kotipesään. Tasoittavalla vuorolla Jana sai rakennettua ajolähdön Fanni Kanervan ja Petra Pihlströmin vaihtolyönneillä. Tilannetta purkamaan tullut Essi Leppänen ei kuitenkaan onnistunut kotiutuksessa. Viimeisessä vuorossa Kiritäret vielä kaunisteli lukemia Emma Niemisen yhdellä ja Saana Sumenin kahdella juoksulla. Toinen jakso Kirittärille 5-0 ja koko ottelu 1-0.

Pesä-Ysien ja Janan välisen ottelun ensimmäinen vuoropari lupaili jatkumoa Janakkalalaisten hyvälle ja aktiiviselle turnauspelaamiselle. Lappeenrantalaisten ensimmäisessä sisävuorossa hieman epäonnistunut lyönti yllätti Janan ulkokentän ja Pesä-Ysit siirtyi onnekkaasti 1-0 johtoon. Janan kuittaus tuli ensimmäisen tasoittavalla, kun nopean etenijäjokerin kotiutti Fanni Kanerva. Tämän jälkeen peliä vei Lappeenrantalaiset. Janalaiset sortuivat ulkopelissä huolimattomuusvirheisiin ja muutaman harhaheiton jälkeen usko koki kolauksen. Jana kuitenkin ryhdistäytyi toiselle jaksolle, vaikka sisäpeliin ei löydetty keinoja vastustajan ohittamiseksi.

Turnauksen pelit olivat loistava kokemus nuorelle joukkueelle. Monelle pelaajalle tämä oli ensimmäinen kosketus superitason peleihin.

Aiheesta lisää

http://www.pesis.fi/?x21605=35089143

Tilastot

Jana - Kirittäret

Jana - Pesä-Ysit


« Takaisin

©2019 Janakkalan Jana ry Pesäpallo