Janan B-tytöillä saumat mitalipeleihin

Janakkalan Janan pesäpallon B-tyttöjen Superpesistä pelaava joukkue osallistui sunnuntaina halli SM-kilpailuden alkulohkoon, joka pelattiin Kotkassa. Janan alkulohkon muut joukkueet olivat Helsingin Roihu, Haminan palloilijat ja Hyvinkään Tahko.

Jana aloitti pelinsä aamupäivällä Roihua vastaan. Ottelu oli äärimmäisen tiukka ja ratkesi lopulta molemmissa jaksoissa yhteen erinomaiseen lyöntiin. Ottelun voitti Helsinkiläiset lopulta lukemin 2-0(3-2,2-1). Janalta nähtiin todella hyvää ulkopeliä. Lukkari Anni Heikkilä oli koko päivän hyvässä vireessä lautasen äärellä ja nappasi ensimmäisessä pelissä kaksi kärpästä ykköspesältä.

Toisessa pelissä Janalaiset kohtasivat Haminan. Ottelu päättyi Janalle kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 2-1(1-2,2-1,2-1K). Janalaisten sisäpeli jatkoi yskähtelyä, mutta ulkopeli oli edelleen hyvää ja tiivistä. Janalta Iida Järvinen onnistui kahdesti kotiutuksissa ja Senni Korhonen juoksi kotiin kahdesti.

Kolmannessa pelissä Jana kohtasi rakkaan paikallisvastustajansa Hyvinkään Tahkon. Samat teemat jatkuivat päivän viimeisessäkin ottelussa, kun peli oli äärimmäisen tiukkaa ja vähäjuoksuista. Erotuksena aikaisempiin peleihin Janan kärki toimi ja Jana veikin kolmostilanteet musertavasti 16-5. Kotiutukset eivät onnistuneet ja näin peli Janalle 1-0(2-1,1-1). Jana sijoittui turnauksessa toiselle sijalle. Jatko lopputurnaukseen on kiinni Porin Pesäkarhujen menestyksestä omassa alkuturnauksessaan myöhemmin keväällä. Jos Pori sijoittuu oman lohkonsa kahden parhaan joukkoon, Jana pääsee pelaamaan mitaleista. Porilla on automaattinen paikka lopputurnaukseen emäntäjoukkueena.

-Turnaus meni osaltamme ok. Kolme peliä joista kaksi voittoa, olisi tietysti voinut olla kolmekin voittoa. Ulkopeli oli hyvällä tasolla, kun meitä vastaan 0-3 juoksua per jakso. Sisäpelimme oli tänään onegelma. Emme saaneet pyörimään sitä niin kuin olisimme halunneet. Erikoista olisi ollut, jos sisäpelimme olisi toiminut, koska olemme sen kustannuksellakin panostaneet ulkopeliimme, kertoi Janan pelinjohtaja Toni Ojala. Jana pelaa seuraavaksi useamman harjoitusottelun eripuolella Suomea, pääasiassa Ykköspesisjoukkueella.

-Toivotaan, että Pori pääsee suoraan jatkoon, että mekin pääsemme vielä pelaamaan mitaleista. Jos emme pääse, niin ei se haittaa, meidän tavoitteet ovat kesän peleissä, Ojala sanoi.

Ellamaria Hutri valittiin turnauksen parhaaksi Janan pelaajaksi.

Kaisa, Senni, Anna ja Iida tuulettavat onnistunutta ulkopeliä.